A legnagyobb fedett pálya Budapesten!

Az Aréna

Magyarországon nincs más hasonló jellegű és méretű épület, amely a nyilvánosság számára nyitva állna. Az eredeti elképzeléssel az Airsoft Aréna azt a hiánypótló igényt szolgálja ki, hogy legyen egy olyan nagyméretű, célzottan CQB (épületharc) gyakorlását biztosító helyszín, mint amilyet a különleges alakulatok is használnak. Ennek szellemében épült meg a több ezer négyzetméteres pálya, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy még a legképzettebb kommandós számára is komoly kihívásokat tartogasson. 

Mi az airsoft?

Az airsoft egy szabadidősport, ahol az éles fegyverek, élethű másolataival ” replikáival” játszhatnak. Az airsoft fegyverek 6mm átmérőjű műanyag lövedékeket lőnek ki. A paintballal ellentétben nem hagynak festék nyomot, nem „koszolnak” így az airsoft használata utána tisztábbak maradunk mi is és a környezetünk is. 

A találatokat jelezni szükséges. Maga a játék egyfajta szimuláció, amelyben két csapat játszik egymás ellen miközben különböző feladatokat, helyzeteket kell megoldaniuk a terep adta lehetőségek fel- és kihasználásával. Az airsoft mint játék űzhető például a szabadban, nyílt, illetve erdős terepen, vagy akár beépített területen városi környezetet szimulálva. 

A beépített területen vívott „harc” játék során a pálya adottságaitól és a játékosok képzettségétől függően alkalmazhatnak olyan, a valódi életben is meglévő technikákat, mint amiket például a CQB (close quarter battle) is magába foglal. A játékokon való rendszeres részvétellel kiválóan fejleszthető a csapatmunka, stresszkezelés, probléma és helyzetmegoldó képesség.

Háttér

Az Airsoft Aréna tulajdonosa 20 éves katonai- és rendőri háttérrel rendelkezik. Rendszeresen vett részt katonai akciókban, és irányított rendőrségi rajtaütéseket. Segítői olyan szakemberek, akik szintén  kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.  A pálya kialakítása során, hasonlóan a nyugat-európai társaihoz, arra törekedtek, hogy a valós életben előforduló szituációk begyakorlására alkalmas tereket alakítsanak ki, amelyek lehetőséget nyújtanak mindenki számára arra, hogy belebújhassanak a katonák, kommandósok szerepébe.