Szabályzat

Az Airsoft Aréna szabályzata airsoft játékokra!

Csak 14. életévét betöltött játékos vehet részt a játékokon. 14 éves gyermek szülői jelenlét mellett tartózkodhat és játszhat akkor, ha saját felszereléssel már rendelkezik!  A 16 és 18 év közötti játékosok szülői engedéllyel vehetnek részt a játékainkon! 

Nyílt játékokon az alsó korhatár betöltött 16 év. 

Védőszemüveg és arcvédő használata kötelező!

Minden játékosnak meg kell ismernie az Aréna szabályzatát, és minden rendezvény előtt eligazításon kell részt vennie.

Az airsoft játékon alkohol vagy egyéb cselekvőkészséget befolyásoló szer hatása alatt álló személy NEM vehet részt.

Az Aréna területére fegyvertelenül, vagy a hatályos jogszabályokban foglaltak alapján szállított fegyverrel kell érkezni.

A pályára lépés előtt feltétlen tájékozódni kell a vészkijáratok helyzetéről!

Az Aréna területén a dohányzás tilos! 

A játéktérre ételt, italt, üveget, vagy törékeny tárgyakat bevinni tilos!

A fegyvereket a játéktéren a játék ideje alatt tarthatjuk töltött állapotban. A kronózás végeztével, illetve a játéktér elhagyása előtt minden töltött fegyvert üríteni kell.

Az Aréna játékterében a védőszemüveg viselete kötelező!

Az Aréna területén használt fegyver replikák – AEG, GBB, HPA -tűztorkolati energiájú korlátozása maximum 1.5 Joule a játékra használt BB-vel mérve! Ennél magasabb értéket produkáló replikával nem lehet részt venni a játékban!

Minden olyan fegyver replika, ami egynél több BB kilövésére képes egyszerre, 1 Joule maximális értéket mérve vehet csak részt a játékban. 

A játék során csak egyes lövést használunk, a játékosok, ha tehetik nem lőnek egymásra 2 méteres távolságon belül!

A játék során célzott lövéseket alkalmazunk! (NE lőj vaktában, NE lőj a pályabíróra, NE lőj a világítótestekre, a tűzoltó berendezésre, vagy a kamerákra) Amennyiben valamelyik játékos kárt okoz a berendezési tárgyakban vagy technikai eszközökben, kötelezhető a helyreállítás, vagy a csere költségének megtérítésére.

Gránátok használata: A pályán csak 120 decibel alatti hanghatású gránátok használhatóak! BB szóró gránát esetében kötelező előre bemondani annak használatát, ezzel elkerülve a vitákat. A BB szóró gránát csak akkor okoz találatot, ha az abból kirepülő BB valakit eltalál!  Hanggránát esetében (nem kell bemondani alkalmazását), ha a pálya külső részén, 5 méteres sugarú körben robban, akkor az ott tartózkodó (akár fedezék mögött tartózkodót is!) játékos kiesett a játékból. Épületen belül az egy légterű szobában tartózkodókat likvidálja, valamint aki a nyílászáró mellett 1 méteres sugarú körben tartózkodik!  Gránátot maximum térdmagasságban lehet behajítani a célterületre.

Dobatás: a játék során stratégiai szempontból sem kell minden ellenfelet lelőni. Amennyiben lehetőség van rá, azon ellenfél játékostársadat akit szemből, oldalról vagy hátulról közelítesz meg, de ő, figyelmetlenségének köszönhetően Téged nem vesz észre, „DOBD EL” felkiáltással, fegyver lámpa felvillantásával tudod “kiiktatni”.  A dobatást mindenki saját felelősségére tegye! Ne bízz abban, hogy a másik a felszólításodra megadja a ”találatot”, ezért csak harckész állapotban, fegyvert az ellenfeledre célon tartva használd. Amennyiben a felszólításnak nem tesz eleget, úgy akár 2 méteren belül is le lehet lőni!

Késelés: ebben az esetben késelő mozdulattal gumikéssel vagy kézzel érintéssel tudod az ellenfél játékosát kiejteni a játékból. 

A pályán az OSB anyagból készült épületek falai az égig érnek! Felettük nem lehet átlőni!

Az épületekről 90 fokban lefelé nem lehet lőni! 

Csak onnan lőhetsz ki, ahonnan a fejed is kifér! Amennyiben a kisebb réstől 4-5 méter távolságra vagy, a rés átlőhető!

Kerüld a fejre leadott lövést!

Visszaállóról nem adhatsz le lövést, illetve oda sem lehet belőni! Az onnan kilépő játékost az első fedezék eléréséig nem támadhatod, aki kilép szintén nem léphet játékba!

A visszapattanó lövedék nem számít találatnak, ne használd szándékosan a visszapattanó lövedékeket, az ellenfél lefogására!

Téged, vagy fegyveredet ért találat esetén “Találat!”, vagy “Megvolt!” kiáltással jelezd azt, tartsd a magasba a fegyveredet és ismétlődő “Kijövök!” kiáltással hagyd el a játékteret!

Téged ért találat után ne nyújts fedezéket a csapattársaidnak.

Ha azt veszed észre, hogy valaki nem vallja be a találatokat, értesítsd róla a pályabírót vagy a személyzetet! Értelmetlen a veszekedés, mivel már rég elmúlt és csak megállítjátok a játékot. Az airsoft becsület játék…

A játék során a berendezési tárgyakat ne mozdítsd el a helyéről, ne mássz fel a falra, vagy bármilyen berendezési tárgyra.

Füst, pirotechnika, vagy bármilyen kellék használata csak az Airsoft Aréna személyzetének engedélyével alkalmazható.

Ne használd a játékostársadat vagy pályabírót fedezékként!

Szándékosan ne lődd a falat, ne rúgj, ne üss bele a falba, és ne fuss!

Ne használd újra a már kilőtt, vagy földre került BB-t! A bérelt fegyverekben csak az Arénában kapott BB-t használhatod.

A pályabírók ítéletei véglegesek. A pályabírókkal való vita a játékból való azonnali kizárást vonja maga után.

Etikátlan viselkedés, káromkodás során 5 perc pihenő, a következőért hazaküldés jár! 

Más játékosok testi épségének veszélyeztetése az Arénából való kitiltást vonja maga után. Első alkalommal 1 hónap, második alkalommal 6 hónap, harmadik alkalommal végleges tiltásra kerül sor.

Amennyiben regisztráltál, de a játékon nem jelensz meg és erről nem tájékoztatod a játékot megelőzően az Arénát, a játék árát ki kell fizetned, ameddig ez nem történik meg, játékainkon nem vehetsz részt. 

MASZ 2015: http://softair.hu/airsoft/szabalyzat.html