Szabályzat

Kötelező:

A játék során a rendező valamint a játék Marshallok utasításait maradéktalanul be kell tartani! Amennyiben ellenőrzésre szólít magához, annak eleget kell tenni! Az a játékos, aki valótlan adatokat adna meg vagy vitába kezd egy döntéssel kapcsolatban, azt azonnal kizárjuk a játékból!!! Az ellenőrzés során a Marshall ellenőrizheti a replika erősségét, a játékosnál megtalálható tárak kapacitását, a ruházatban van-e elrejtve tiltott plusz BB vagy Green gas, Co2 patron stb stb.

Medic szabályzat:

Minden harcoló alakulatban kötelező dedikált medic! Medic magát is kezelheti illetve saját oldalán bárkinek nyújthat segítséget! Medicelés minimum 1 percig kell tartson- ebben az időben az ellátott személy nem játszik és a medic sem! Amennyiben mégis kénytelen a Medic játékba lépni, az ellátást újra kell kezdeni!  

Két medicelést követően, a harmadik találat esetén raj szintű visszaállást kell végrehajtani! Késelés, gránát találat során ( ezt a két találatot nem lehet medicelni! ) a találatot kapott játékos/raj kiáll 10 perces kivérzési idő után. Igen! Amennyiben egy rajból egy személyt sikeresen megkéseltek, úgy RAJ SZINTŰ visszaállás van kivérzést követően!!!

Találatot hangosan jelezni kell, nappal narancs színű kendővel, sapkával, bármivel 🙂 az éjszaka során piros lámpával, piros világító rúd glowstick , elektromos jelölő, bármi ami pirosan világít…

Akit megkéseltek, nem jelzi hangosan, hogy elhalálozott, 10 perces kivérzési idő után jelez csapattársainak

LARP részek

Szövetségek kötése:
Az ukrán csapatok szövetségre léphetnek mind a Nato mind az Orosz föderációval - ahogy éppen az aktuális helyzet adja. Amire oda kell figyelni, hogy a szerződésben foglaltakat szigorúan be kell tartani a szövetség időtartamát maradéktalanul ki kell tölteni! Nincs hírtelen pálfordulás! A szövetség kötéséhez követeket lehet küldeni a másik oldal felé.

Fogoly ejtés:
Foglyot csak abban az esetben ejthetnek, ha még játékban van az adott játékos. Harmadik találatot kapott játékost már nem lehet medicelni! Nem ejthető foglyul ugyan úgy mint azon játékos sem akit megkéseltek vagy gránát áldozata lett! Amennyiben játékban lévő személyt dobatsz vagy második találata van - az Ő esetében ruházat átvizsgálás célszerű végrehajtani és a nála lévő fegyverzet játékon kivűl helyezni - jelzed a játékosnak, hogy STOPpolod! Ha ezt nem teszed meg, akkor a medicelést követően a nála eldugott vagy le nem stoppolt- játékból kivett - fegyverrel találatot vihet be!!!

Miért érdemes foglyot ejteni? Első sorban amiatt, hogy ha hoztatok másik oldal által viselt ruházatot magatokkal akkor azt fel tudjátok venni, be tudtok szivárogni közéjük, képesek lesztek így zavart kelteni valamint az oldalt vezető elrablására és a HQ felrobbantására is kísérletet tudtok tenni.

Visszaállás:

 A HQ-ra vagy az előre tolt és megépített mobil HQ-ra való beérkezést követő 30.ik percben lehetséges!

Késelés:

Csak gumikéssel lehet végrehajtani, mellkason egy keresztet imitálva, vagy pedig nyakhoz érinteni. Nem szúrunk, ütünk valamint nem dobjuk a játék kést a másik felé!!! 

Akit megkéseltek, nem jelzi hangosan, hogy elhalálozott, 10 perces kivérzési idő után jelez csapattársainak! 

Rádió használata:

Minden raj a saját oldalparancsnokával lesz kapcsolatban! Bármi probléma merülne fel, úgy a PK egyeztet a szervezővel az 1-es PM csatornán!!! Játék során le lehet hallgatni, lehet zavarni a másik oldal rádiózását ha tudja…. Minden rajnál legalább egy működő rádiónak kell lennie!

Másik oldal rádióadását csak akkor tudod lehallgatni valamint zavarni, HA a központi rádió állomást elfoglaltad!!!

 

Beszivargás, ellenség ruházatának használata, megtévesztése...

Másik oldalak ruházatának viselete. Szintén feladat. Amennyiben sikeresen tudtok foglyot ejteni, ( max. 1 órát tarthatjátok fogva ) úgy a megadott időintervallumban valaki felveheti azon oldal ruházatát és műveletet hajthat végre! Tehát ahány embert sikerül elfogni, annyi katona válthat ruházatot! Megkéselt, felrobbantott, kivérzett játékost nem lehet foglyul ejteni!!! Csak játékban lévő játékos veheti fel az ellen oldal ruházatát, tévesztheti meg, mehet be az ellenfél objektumaiba, használhatja annak rádió sávjait. Nem lehet imitálni visszaálló játékost! 

Mielőtt bárki lekapná  másikról a ruházatát elvenné fegyverzetét… A váltó ruházatról neked játékosnak kell gondoskodnod! Ha hozol magaddal az ellen oldal ruházatából, akkor fogoly ejtés esetén Te átöltözhetsz és műveleti tevékenységet hajthatsz végre… ( reméljük érthető volt… )

Kérdések – válaszok:

Amennyiben kilőnek egy teljes rajt, akkor mind foglyul ejthető?  – IGEN. Ebben az esetben ha nem a 3-ik találatot kapta, mindegyik játékost le kell medicelni! Akinek a 3-ik találata volt, az kivérzik és visszaáll.  

Mi történik azzal a rajjal, akinek mondjuk 2 tagja nem lett foglyul ejtve? Ők nem tudnak rajként mozogni? Megvárják míg a raj többi tagja kiszabadul, vagy összeolvadnak másik rajokkal?  – Akiket nem ejtettek foglyul, azok visszamennek és jelzik a pk- nak, hogy mi történt. Addig a pk elhelyezi másik rajhoz vagy külön feladatot fognak kapni … Amit az aktuális helyzet éppen ad majd.

Éjszakai játék:

 Tracer vagy villantás, torkolat imitáció kötelező! Az éjszakai játékban minden fegyver kategória játszik, a rájuk szabott szabályok alkalmazása mellett!

Replikák besorolása, tárazás:

MASZ 2015 az irányadó és FPS alapján fogunk mérni! +- 10 FPS amit elfogadunk!  Amennyiben nem tudod mennyit is lő a replikád, a HQn lesz lehetőséged mérni!

Tárazni kizárólag a saját, dedikált „lőszeres ládák”-ból, saját BB-ből!!! Minden raj kap egy dobozt, amiben a lőszer raktárban a játékhoz szükséges kellékeit tárolja. Amennyiben a lőszer raktárat felrobbantják 2 óráig az ott tárolt kellékeket nem lehet használni! Amennyiben egy előre tolt mobil HQn található lőszer raktárat robbantanak fel, szintén az ott tárolt kellékeket az adott raj nem használhatja 2 óráig! 

Tárak, birtokolható BBk száma: MIDCAP, Low-realcap birtokolható! 

Hicap illetve motoros tár tilos!!!- kivéve támogató géppuska.

Lövészek maximum 50 BB/ tár!!!-  összesen 300 BB

DMR- sniper maximum 50 BB/ tár – összesen 150 BB

támogató géppuska összesen 800 BB/ rakasz összesen 2 db lehet nála!!!

MÁSODLAGOS replika: összesen 2 db tár, max 30 bb/ tár!

Sokan kérdeztétek, hány fegyvert vihetsz magaddal, menet közben át lehet-e szerelkezni pl.: sniper majd assault… mindent lehet! Amennyiben bírod, egyszere mindent IS vihetsz magaddal a szabályozások figyelembe vételével!

Csak BIO BB használható! Ez alól CSAK a sniper kap felmentést!

INGAME járművek:

 

A járműveket csak szervező vezetheti!!! A járműveket gránáttal, telepített IED – pl.: claymore, 40 mm gránáttal lehet kilőni. Amennyiben eltalálják a járművet a fent felsorolt eszközökkel, úgy a járművet le kell állítani, tovább nem mehet! Ebben az esetben a gépkocsit a kilövéstől számított 10 percig nem lehet használni! Ebben az időben, mintha szervízelné az elfoglaló csapat. Gránát találat esetén a benne ülők megsérülnek! Nyitott ablakon keresztül be illetve ki is lehet lőni!!!  Abban az esetben, ha a gépkocsit robbantás nélkül tudjátok elfoglalni, úgy azonnal hadra fogható!  

Amennyiben lesz olyan jármű ami a játékban helikopterként jelenik meg, arra csak a 40 mm gránáttal lehet lőni! Amennyiben eltalálja a “helikoptert”, az ott megáll a benne vagy rajta ülők kiestek a játékból- lezuhanást nem élték túl. A helikopterből nem lehet kilőni illetve nem lehet belőni sem kézi fegyverekkel!!!

Minden játékost arra kérünk, hogy vigyázzon a járművek állapotára… a járművek indító kulcsát kivenni, eldugni, elrakni, eldobni TILOS!    előre is köszi!

Amennyiben csapat hoz be ingame járművet, ugyan úgy lehet támadni,! Elfoglalás esetén a csapat egyik játékosa marad a sofőr! 

A játékra bevitt technikák – legyen az saját vagy a szervezők által biztosított – épségét mindenkinek kötelező megóvni! Drónt nem lövöd le, aggregátort nem gyújtod fel, kocsikat nem töröd össze, poroltót nem használod, ha nem szükséges! 

BÜFÉ:

Az büfé területe offgame!!! Itt nem puffogtatsz, viszont csak akkor lehetsz bent, ha az oldalvezetéstől erre engedélyt kaptál! Ezt ellenőrízni fogjuk, ha hibázol büntetés jár érte. 

Gránátok, pirotechnika:

piro gránát – füstbomba időjárási viszonyoktól függően használhatóak. Thunder B, gumitalpas, bb szórós minden fajtája használható! Hang gránát esetében 5 méteres sugarú körben pusztít- fedezék szélétől 1 méteres sugarú körben is!!! BB szóró gránát esetében csak a bb találat esetén „sérül” a játékos!!! Gépjárművet a 40 mm, claymore, valamint az engedélyezett gránátok tudják felrobbantani, megállítani!  Habarcsos gránátvető alkalmazása során a becsapódástól számított 20 méter sugarú körben pusztít! – alkalmazni csak nappal lehetséges! Link: https://www.youtube.com/watch?v=F8dXDuy9BbM – külön dedikált kezelő személyzet használhatja! TAG Innovation Reaper 40mm granyó is használható, annyi megkötéssel, hogy közvetlen emberre nem lőhetsz vele ( tehát: csak gépkocsikra, épületekre ), valamint csak nappal használhatod! A játék során rengeteg általunk telepített pirotechnika kerül felhasználásra. Amennyiben valamelyik elműködtetésre kerül, a közelében – 10 m sugarú kőrben – minden játékos sérül! fogunk kiadni technikát, erre kiképzett rajoknak. Ezeket a technikákat szintén előre – útvonalon, bázison, meghatározott feladatok elősegítésére – fel tudják majd használni! Rakéták- tüzijáték rakétákat is kapni fogtok, mint tűzérség. Használatára szintén kiképzünk rajokat akik ezeket kezelhetik. A rakétákat minimum 45 fokos szögben kell elműködtetni. A robbanás alatt tartózkodó játékosok 20 méteres körben sérülnek!

Ez becsület játék mindkét oldal a saját és másik fél számára korrekten járjon el találat megadásokkal kapcsolatban. Pacsi

Parkoló: 

figyelem a pályán ez az  objektum OFFZONE!!!  Tehát itt nem puffogtatsz, védőszemüveg ettől függetlenül kötelező!!!

HQ-n játékosok sátrai:

– A sátrakba nem lövünk be nem lövünk ki de késelés akkor mehet, ha a sátor nyitott állapotban van!
– nem mászol be másnak a sátrába, ha az „lezárt” állapotban van! Nem turkálsz a dolgai között!    

A pályán csak a kijelölt helyen lehet tűzet gyújtani! Szemetet a kijelölt gyűjtő helyeken lehet lerakni! Natura 2000 a terület, mindenkit kérünk: vigyázzatok rá! 

A Szervezők jogot formálnak arra, hogy a játék során nem megfelelően viselkedőket kizárják! A kizárt, hazaküldött játékosoknak a regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni!